Υποψήφιος για τον Δήμο Γόρτυνας ο Μιχάλης Κοκολάκης

Με μηνύματα αισιοδοξίας για αλλαγή σελίδας στο Δήμο Γόρτυνας συνοδεύτηκε η χθεσινή πρώτη δημόσια παρουσία του Υποψηφίου Δημάρχου Μιχάλη Κοκολάκη. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στις Αγροικίες στον Άγιο Θωμά, που αποδείχθηκε μικρή για να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες δημότες που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στον κ. Κοκολάκη, τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης, πολυσυλλεκτικής δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει το Δήμο Γόρτυνας στις εκλογές του Μαΐου.

Παρουσία δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από την περιοχή, εκπροσώπων πολλών τοπικών φορέων, του προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης Ζαχαρία Δοξαστάκη ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση, αλλά και νέων ανθρώπων ο Μιχάλης Κοκολάκης περιέγραψε το πολιτικό πλαίσιο που συνοδεύει την απόφασή του για τη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής.

O υποψήφιος Δήμαρχος Γόρτυνας έδωσε έμφαση στην ομιλία του στη νέα γενιά του Δήμου, στην εξωστρέφεια, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και τόνισε με νόημα την ανάγκη η νέα δημοτική αρχή να υπηρετήσει τα συμφέροντα όλων των δημοτών χωρίς αποκλεισμούς, ενώ περιέγραψε κι ένα πλαίσιο αξιών πάνω στις οποίες θα δομήσει τις πολιτικές προτάσεις της ομάδας του για να… πάνε το Δήμο ψηλά.

Ολόκληρη η ομιλία του Μιχάλη Κοκολάκη

Φίλες και Φίλοι

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την σημερινή σας παρουσία.

Είμαστε σήμερα όλοι εδώ, λίγο παραπέρα από τον όμορφο ναό της Παναγίας της Καρδιώτισσας άνθρωποι από όλο τον Δήμο Γόρτυνας με κοινούς στόχους με κοινό όραμα , για να ξεκινήσουμε μια νέα ελπιδοφόρα πορεία.

Είμαστε σήμερα όλοι εδώ  γιατί πιστεύουμε  στον τόπο αυτό, στις προοπτικές του, γιατί αγαπάμε  τα χωριά μας, τις πόλεις μας, γιατί αγωνιούμε για το μέλλον αυτού του τόπου .

Είμαστε σήμερα όλοι εδώ , γιατί πιστεύουμε πως η Συμμετοχή μας είναι εκείνη που θα δώσει την Δυναμική για ένα νέο δυνατό  ξεκίνημα για τον τόπο  μας .

Είμαστε όλοι εδώ γιατί πιστεύoυμε  στην ανάγκη να έρθει μια μεγάλη αλλαγή στο Δήμο μας.

Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε γεγονότα και  όχι για να τα ακολουθήσουμε.

Είμαστε όλοι εδώ γιατί πιστεύουμε στη δύναμη της νέας γενιάς .

Της γενιάς που αξίζει τόσα πολλά και –δυστυχώς – λαμβάνει τα λιγότερα.

Πιστεύουμε στις ικανότητες , στις δεξιότητες , στις γνώσεις και στη δημιουργικότητα των Νέων ανθρώπων .

Δίνουμε όλοι σήμερα το παρόν γιατί πιστεύουμε στη δυναμική των ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΩΝ και ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ Ανθρώπων.

Δίνουμε το παρόν γιατί πιστεύουμε σε εκείνους που δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά , που δεν ήρθαν ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΙ , αλλά ζουν και βιώνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε αγρότης , κάθε κτηνοτρόφος   , κάθε μικρός επιχειρηματίας , κάθε πολίτης αυτού του Δήμου.

Πάνω απ’ όλα όμως δίνουμε το παρόν  γιατί εδώ είναι η ζωή μας.

Δεν θέλουμε άλλες χαμένες ευκαιρίες .

Φίλες και Φίλοι,

Συζητώντας εδώ και  αρκετό καιρό με φίλους και γνωστούς από όλο τον δήμο, με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες  ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας και μετά από δικές τους παροτρύνσεις και πολύ  προβληματισμό, αποφάσισα να μπω  μπροστάρης μιας ομάδας νέων αγωνιστών αλλά και έμπειρων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επέλεξα   λοιπόν μετά από πολλή σκέψη να στέκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας  και να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση σας.

Με αίσθημα ευθύνης αναλογιζόμενός τις αντικειμενικές δυσκολίες και έχοντας πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα και άποψη των μεγάλων και μικρών   προβλημάτων που ταλανίζουν δυστυχώς καθημερινά  τον Δήμο μας , και απόλυτη  εμπιστοσύνη στις δυνάμεις ,την θέληση ,και την ανιδιοτέλεια  των ανθρώπων που αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε αυτή την προσπάθεια πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά  και με αδιάλειπτο αγώνα υπάρχει πρόσφορο έδαφος για αντιμετώπιση  των προβλημάτων  και κατ’ επέκταση για ανόρθωση και ευημερία.

Πάντα πίστευα ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά  πρέπει να μπορούν να μιλάνε ελεύθερα χωρίς να  φιμώνονται  από  υποσχέσεις για καρέκλες και αξιώματα , χωρίς να συμβιβάζονται.

Αν και ποτέ δεν υπήρξα επαγγελματίας πολιτικός πάντα ήμουν ένας ενεργός πολίτης.

Με γνώμονα την εργατικότητα, και την εντιμότητα, έβαζα  στόχους  και είχα όραμα και στην προσωπική και στην επαγγελματική  μου πορεία.

Στόχους και οράματα τα οποία με καλή διαχείριση  και σκληρή δουλειά  γίνονταν πραγματικότητα.

Το ίδιο θέλω να κάνω και τώρα. Να θέσουμε  μαζί τους στόχους, και τα οράματα  μας για τον Δήμο μας.

 Να δώσουμε τα χέρια για μια νέα δημοτική συμφωνία.

Δεν ζητάω μόνο τη στήριξη αλλά πρωτίστως την εμπιστοσύνη σας.

Είμαι έτοιμος να δημιουργήσω και να εμβαθύνω σχέσεις ουσίας, σχέσεις ειλικρίνειας, με τον καθένα και την κάθε μια ξεχωριστά.

Πραγματικές σχέσεις που θα δοκιμάζονται σε βάθος χρόνου και θα βασίζονται στην αλήθεια, στην ευθύτητα, και στα ξεκάθαρα λόγια.

Και εγώ και οι  συνεργάτες μου θέτουμε  τους  εαυτούς μας στη διάθεση και στην υπηρεσία των συνδημοτών μας και είμαστε έτοιμοι να κριθούμε  αυστηρά από τα αποτελέσματα της δουλειάς μας  και το έργο που θα έχουμε επιτελέσει.

Ενωμένοι μπορούμε να πορευτούμε με συνέπεια και  συνέχεια σε ένα αγώνα πάνω από μικροπολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις.

Για  ένα δήμο ανοικτό , φιλικό, συμμετοχικό, που θα υπηρετεί τα όνειρα όλων μας.

Για  ένα δήμο που θα εξασφαλίζει το δικαίωμα στην πρόοδο στον κάθε νέο μας και την κάθε νέα μας, στην καθεμιά γενιά που ζει στον τόπο αυτό   και σε όσες  γενιές ακολουθήσουν.

Για ένα δήμο προσιτό σε όλους και όχι στους  λίγους και εκλεκτούς.

Για ένα δήμο που θα υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των δημοτών και  όχι τις φιλοδοξίες και τα συμφέροντα  των λίγων.

Για ένα δήμο που θα προάγει την ισόρροπη ανάπτυξη από άκρη σε άκρη. Που θα αντιμετωπίζει με τον ίδιο ζήλο με την ίδια σοβαρότητα και  αποφασιστικότητα τα προβλήματα και στους μικρούς και στους μεγάλους οικισμούς.

Για ένα δήμο χωρίς χωροταξικές διακρίσεις σε ορεινούς και πεδινούς οικισμούς. Πρέπει να παλέψουμε και να μετατρέψουμε το μειονέκτημα που βλέπουν κάποιοι  όσον αφορά το γεωγραφικό μέγεθος και τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά στοιχεία του δήμου μας σε πλεονεκτήματα.

Αλήθεια; Σε τι διαφέρει το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο του κάμπου από του βουνού; Του Κόφινα από του Ρούβα; Της Αγίας Βαρβάρας από της Γόρτυνας.

Οι υποδομές του Δήμου μας βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των τελευταίων χρόνων.

Διαπιστώνουμε  δυστυχώς μια μεγαλειώδη υστέρηση  στο να μπορέσει να  οραματιστεί, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει οποιοδήποτε έργο από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο.

Στο να μπορέσει να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Η απορροφητικότητα προγραμμάτων και κονδυλίων είναι υποτονική.

Υπάρχουν δυστυχώς σοβαρά  προβλήματα  καθημερινότητας στην ύδρευση, στην άρδευση, στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό, στην αγροτική οδοποιία, στην αποχέτευση, στην παιδεία, στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τις κοινωνικές δομές σε όλες τις ενότητες του Δήμου μας.

Υπάρχουν δυστυχώς προβλήματα που έχουν να κάνουν με  μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως για παράδειγμα  ο δρόμος Ηρακλείου – Μεσσαράς που  έχει αποκόψει πολλούς αγροτικούς δρόμους πολλά ρέματα σε όλο το μήκος κατασκευής του.

Επιπλέον η απίστευτη διαχειριστική ανεπάρκεια, η απουσία οργανωμένης δημοτικής δράσης με σαφές σχέδιο, η αδιαφάνεια, η αποκλειστική έγνοια για το θεαθήναι και για δημόσιες σχέσεις, η εξυπηρέτηση των ημετέρων, απογοητεύουν και απομακρύνουν τους δημότες και ιδιαίτερα τους νέους από την πολιτική και την ενασχόληση με τα κοινά.

Υπάρχει τεράστια ανάγκη ριζικής  ανασυγκρότησης της διοικητικής δομής του Δήμου μας ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις διαρκώς αυξανόμενες προκλήσεις.

Η μάστιγα της λειψυδρίας είναι πλέον γεγονός και όχι κάποιο υποθετικό σενάριο, η ανάγκη να εκπονηθούν και να εφαρμοστούν άμεσα νέα σχέδια διαχείρισης του υδάτινου πλούτου είναι επιβεβλημένη.

Είμαστε ένας επί το πλείστον αγροτικός δήμος που εξαρτάται  από το νερό και  έχουμε υποχρέωση να το διαχειριστούμε υπεύθυνα μέσα από ένα άρτιο επιστημονικό σχεδιασμό.

Είμαστε υποχρεωμένοι να εμπλέξουμε όλους τους παραγωγούς σε αυτό τον σχεδιασμό και όχι μονό αυτούς που έχουν τις προσβάσεις.

Και εννοούμε και τους μεγάλους αλλά και τους μικρούς παραγωγούς που σήμερα νιώθουν εκτός συστήματος.

Τους  παραγωγούς του μόχθου που  στερούνται στις οικογένειες τους για να είναι συνεπείς  στις υποχρεώσεις τους και  οι οποίοι αισθάνονται ότι αδικούνται βλέποντας ότι  υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμα.

Οι χαμένες ευκαιρίες για την ανάδειξη  του Δήμου  μας καθώς επίσης και της λαμπρής Ιστορίας του είναι γεγονός.

Ο δήμος μας είναι μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες, αφού διαθέτει μια εξαιρετική «προίκα».

Αλήθεια πόσοι δήμοι έχουν την τύχη να έχουν σε όλες τις ενότητες τους μια πλειάδα από αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, αναφέρομαι μεταξύ άλλων στην αρχαία Γόρτυνα, στο ιερό κορυφής Κόφινα, στην αρχαία Ριζινία, στο Ασκληπιείο στον Λέντα, στις Αρχαιότητες στους Βακιώτες του Σοκαρά, στην Κουμάσα, στην Τρυπητη, στον Πανασό, στον Άγιο Θωμά και τόσες άλλες, στα μοναστήρια, και τις  βυζαντινές εκκλησίες μας.

Πόσοι δήμοι έχουν τόσες  περιοχές με ιδιαίτερο φυσικό κάλος όπως το δάσος του Ρούβα, το Αξέντι , o Αι Γιάννης,  το πευκοδάσος του Κουδουμά, τις εξαιρετικές παραλίες στα νότια σύνορα του δήμου μας και πολλές άλλες.

Πόσοι δήμοι έχουν την τύχη να  φέρουν ένα τόσο  βαρύ όνομα όπως αυτό της αρχαίας Γόρτυνας;

Η μόνη  εξαίρεση για την ανάδειξη αυτής της «προίκας» είναι οι αξιόλογες προσπάθειες συλλογικοτήτων, πολιτιστικών συλλόγων και πρώην Δημοτικών Αρχόντων οι οποίοι με την δράση και τις προσπάθειες τους προσπαθούν και προσπάθησαν να ταξιδέψουν αυτό τον πλούτο του τόπου μας σε όλο τον κόσμο.

Σε έναν κόσμο ο οποίος με την τρομακτική πρόοδο της τεχνολογίας γίνεται όλο και μικρότερος.

Είχα την τύχη και ως φοιτητής για κάποιο μεγάλο  διάστημα αλλά και ως επιχειρηματίας να μείνω αλλά και να ταξιδέψω αρκετά σε όλη την γηραιά ήπειρο.

Παντού στην Ευρώπη οι δήμοι είναι οι κύριοι μοχλοί ανάπτυξης και ευημερίας των τοπικών κοινωνιών πράγμα που τα τελευταία χρόνια συμβαίνει και σε πολλούς δήμους της χώρας μας.

Οι εμπειρίες που αποκόμισα από όλη αυτή την διαδρομή μου δίδαξαν ότι πρέπει να ανοίξουμε τον δήμο μας  πέρα από τα στενά όρια του νησιού μας και της χώρας μας , να χτίσομε από την αρχή ένα σύγχρονο δήμο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής που θα στοχεύει στην Ανάπτυξη  που θα επενδύει στην Παιδεία και τον Πολιτισμό  που θα υπερασπίζεται τους Κατοίκους του  και το Περιβάλλον, και θα προβάλλει την  Πολιτιστική του Κληρονομιά.

Πρέπει  να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες.

Πράγματα τα οποία θεωρούν δεδομένα σε άλλες χώρες και σε άλλους ελληνικούς  δήμους  εμείς πρέπει να τα ανακαλύψουμε.

Πρέπει να στοχεύσουμε στον εκσυγχρονισμό της διοίκησης του δήμου μας, με σεβασμό στους πολίτες με σεβασμό στου υπάλληλους μόνιμους και έκτακτους αυτού του Δήμου.

Οι περισσότεροι από αυτούς υπερβάλλουν εαυτούς στην άσκηση των καθηκόντων τους παρόλη την έλλειψη οργάνωσης και διαχείρισης.

Πρέπει στα πλαίσια μιας νέας δημοτικής και κοινωνικής συμφωνίας να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους αυτού του Δήμου.

Ένα Δήμο για τους πολλούς.

Δεν θέλουμε πολίτες παρατηρητές, πολίτες αποκομμένους που να δέχονται απλά τις συνέπειες των αποφάσεων μιας απρόσωπης Δημοτικής Αρχής, θέλουμε πολίτες ενεργούς και συνειδητοποιημένους.

Φίλες και φίλοι,

Πιστεύω ακράδαντα  πως η τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για εκπλήρωση προσωπικών Φιλοδοξιών και Προβολής.

Είναι χώρος σκληρής δουλειάς αδιάκοπης προσπάθειας και , πάνω από όλα ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Για αυτό τολμώ σήμερα και στέκομαι  μπροστά σας και με όλη την δύναμη της ψυχής μου σας λέω ότι:

Είμαι αποφασισμένος μαζί με όλους σας να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο.

Να κάνουμε βήματα μπροστά και να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης , Πρότυπο, Σύγχρονο , Ευρωπαϊκό και Καινοτόμο  που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες όλων μας.

Δεν ξεχωρίζουμε και δεν διακρίνουμε κανένα. Προτεραιότητα έχει ο τόπος μας. Επίκεντρο είναι ο Άνθρωπος .

Στοίχημα μας να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας.

Έρχεται κάποια στιγμή για τον καθένα μας που πρέπει να επιλέξει που πρέπει να πει τα δυνατά ΟΧΙ και να φωνάξει τα μεγάλα ΝΑΙ.

Αυτή η στιγμή ήρθε για εμένα .

Πιστεύω ήρθε και για εσάς.

Ελάτε να πούμε ΟΧΙ στην κατ’ εξακολούθηση υποβάθμιση του τόπου μας , και να φωνάξουμε το μεγάλο ΝΑΙ στο Αύριο, στη ΝΕΑ ΜΕΡΑ για τον Δήμο Γόρτυνας.

Φίλες και φίλοι,

Δεν θα σας κουράσω άλλο.

Είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να ειπωθούν και ακόμα περισσότερα αυτά που πρέπει να γίνουν.

Όμως σήμερα είναι μια μέρα αγωνίας και μια μέρα δέσμευσης. Ξεκινάμε έναν όμορφο, ένα ήρεμο, και ηθικό προεκλογικό αγώνα. Θα σας συναντήσω στα χωριά του δήμου μας, θα τα περπατήσουμε μαζί,

Δεσμεύομαι τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου πως δεν θα σας απογοητεύσουμε .

Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, όλες τις δυνάμεις μας για να δικαιώσουμε την επιλογή σας  να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια.

Δεν θα είμαι Δήμαρχος των λίγων και των εκλεκτών , αλλά Δήμαρχος όλων ανεξαρτήτως όπου κι’ αν βρίσκονταν χθες ή που θα βρεθούν αύριο.

Φιλοδοξία δική μου αλλά και των συνεργατών μου  είναι τον ερχόμενο Μάιο να ξεκινήσει ένας νέος παραγωγικός και δημιουργικός κύκλος για τον τόπο μας.

Στο τέλος της επόμενης θητείας δουλεύοντας σκληρά, με αξίες, με αρχές, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα, η Γόρτυνα θα έχει γυρίσει σελίδα.

Από σήμερα ξεκινώ το διάλογο μαζί με τους συνεργάτες μου με όλους τους φορείς και τους πολίτες. Πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας για το Δήμο μας, μπορεί να ενεργοποιήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Γόρτυνας.

Ζητούμενο είναι μέσα από τη συμμετοχή η δημιουργία μιας νέας πλειοψηφίας, που θα εξασφαλίσει στον δήμο μας ένα καλύτερο μέλλον. 
Όλοι μαζί μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες κι απαιτήσεις των πολιτών για ένα δήμο πρωτοπόρο,  φιλικό, καθαρό και ασφαλή για μας και τα παιδιά μας.

Όλοι μαζί εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε σ’ αυτό τον τόπο με αρχές και αξίες έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε με στόχους και όραμα για να τον πάμε ψηλά!

Το μέλλον είναι στα χέρια μας. Εμείς το καθορίζουμε!

Ξέρουμε, μπορούμε να συνεργαστούμε, θα τα καταφέρουμε.

Αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος .

Ξεκινάμε  πάμε ψηλά..

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί